Nogomet
1

Blanc na predstavljanju: Želim da PSG igra atraktivno

Totalsport
Laurent Blanc (Foto: AFP)
Laurent Blanc (Foto: AFP)
Laurent Blanc (47) predstavljen je danas u Parizu kao novi trener francuskog nogometnog prvaka PSG-a. Na predstavljanju je izrazio želju da njegova ekipa igra "atraktivan nogomet".

"Jako sam ponosan što sam postao trener PSG-a i ja i moj štab napravit ćemo sve da bismo ispunili zadatke s kojima smo suočeni. Prošle smo sezone osvojili naslov sa 83 boda i dogurali do posljednjih osam u Ligi prvaka. Cilj nam je biti bolji od toga ili u najmanju ruku izjednačiti te rezultate. Nadam se također da možemo napredovati u načinu igre", rekao je Blanc, koji je 1998. godine kao igrač s francuskom reprezentacijom osvojio naslov svjetskog prvaka, te evropskog 2000. godine.

"Naslijedio sam dobru ekipu, a od nje želim da igraju bolje. Moramo biti odvažni u našoj igri, a sve to zadržavajući određenu ravnotežu. Jer ako smo preavanturistički orjentirani, a izgubimo, imam ideju ko će za to platiti. Pokušat ćemo pobjeđivati i igrati atraktivan nogomet", dodao je Blanc.

Upitan za komentar činjenice da nije bio prvi izbor za nasljednika Carla Ancelottija u PSG-u, Blanc je rekao:

"To što nisam bio prvi za mene nije problem. Ono što je važno je da sam izabran. I tokom igračke karijere ponekad nisam bio prvi izbor, ali samo je završni rezultat važan."

Blancova prva službena utakmica na klupi PSG-a bit će ona u Francuskom superkupu protiv Bordeauxa 3. augusta. Riječ je o klubu koji je s Blancom na klupi 2009. godine osvojio naslov francuskog prvaka prekinuvši sedmogodišnju dominaciju Lyona.