Do kraja mjeseca konačan spisak
0

Blanc konačno objavio preliminarni spisak za Euro

Totalsport
Laurent Blanc
Laurent Blanc
Selektor nogometne reprezentacije Francuske, Laurent Blanc, objavio je spisak od 26 igrača koji kandidiraju za nastup na predstojećem Evropskom nogometnog prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj.

Nakon što je prije malo manje od sedam dana objavio spisak od 12 igrača koji zarađuju u inozemstvu, Blanc je u utorak objavio i cijeli spisak, a najveće iznenađenje na spisku definitivno je ime Montpellierovog odbrambenog igrača Mapou Yanga-Mbiwe koji je upao u reprezentaciju umjesto povrijeđenog Younesa Kaboula (Tottenham).

Na spisku se također našlo i ime Löica Remyja unatoč povredi prepona koju je zaradio prošle nedjelje, a koja će ga udaljiti s terena na otprilike četiri sedmice.

Blanc do 29. ovog mjeseca mora objaviti konačan spisak od 23 reprezentativca koji će predstavljati Francusku u grupi D protiv Švedske, Engleske i suorganizatora Ukrajine.

Spisak reprezentativaca Francuske:

Golmani: Cedric Carrasso (Bordeaux), Hugo Lloris (Lyon), Steve Mandanda (Marseille)

Odbrambeni igrači: Gael Clichy (Manchester City), Mathieu Debuchy (Lille), Patrice Evra (Manchester United), Laurent Koscielny (Arsenal), Philippe Mexes (AC Milan), Adil Rami (Valencia), Anthony Reveillere (Lyon), Mapou Yanga-Mbiwa (Montpellier)

Vezni: Yohan Cabaye (Newcastle United), Alou Diarra (Marseille), Yoann Gourcuff (Lyon), Florent Malouda (Chelsea), Marvin Martin (Sochaux), Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain), Yann M'Vila (Rennes), Samir Nasri (Manchester City), Franck Ribery (Bayern München)

Napadači: Hatem Ben Arfa (Newcastle United), Karim Benzema (Real Madrid), Olivier Giroud (Montpellier), Jeremy Menez (Paris Saint-Germain), Loic Remy (Marseille), Mathieu Valbuena (Marseille)