Tri godine u Turskoj
1

Blagojević: Novi klub još nisam odabrao, odgovarao bi mi povratak u Premijer ligu BiH

D. B.
Jovan Blagojević
Jovan Blagojević
Srbijanski nogometaš Jovan Blagojević trenutno je bez kluba nakon što se rastao s turskim Ankarasporom, a mediji ga često povezuju s povratkom u Premijer ligu BiH. Da li u špekulacijama ima istine, otkrio je za portal Klix.ba.

"Posljednjih šest mjeseci sam proveo u Ankarasporu, ali nažalost nismo uspjeli ostati u drugom rangu turskog nogometa. Imali smo premalo bodova na polusezoni i neiskusan igrački kadar. Upisao sam 16 nastupa u protekloj polusezoni, kao i jedan pogodak te dvije asistencije, čime mogu biti zadovoljan. Ipak, žao mi je kluba, puno smo bodova izgubili zbog neiskustva igrača i početničkih grešaka", izjavio je Blagojević.

Otkako je napustio Željezničar i Premijer ligu BiH, mediji špekulišu o njegovom povratku tokom svakog prijelaznog roka. Blagojević je otkrio kako trenutno stoje stvari.

"Ovog ljeta nije bilo ponuda iz Premijer lige BiH, vjerovatno se i ne zna da sam trenutno slobodan. Ranije je bilo interesa, a istina je da bi mi odgovaralo da se vratim u BiH iz više razloga, nemam ništa protiv", kazao je iskusni veznjak koji je u BiH igrao za Velež i Željezničar.

Zasad još nije siguran gdje će nastaviti karijeru.

"Početkom prijelaznog roka je bilo nekoliko ponuda iz Turske, ali se na kraju nisu realizirale. Postojao je i kontakt s klubovima iz Srbije, ali još uvijek nisam donio konačnu odluku", rekao je Blagojević.

Za Željezničar je nastupao s dosta uspjeha te i danas prati situaciju u klubu.

"Poznata mi je situacija u klubu i razlozi zbog kojih je ekipa imala lošije rezultate. Neke stvari se jednostavno moraju odraziti na ekipu i plasman, to je tako. Želji nedostaje dobrih igrača iz omladinskog pogona, klub se ranije na njih dosta oslanjao i imao odličnu generaciju koja je uz nas starije napravila odličan rezultat u Evropi", istakao je srbijanski nogometaš.

S obzirom na rezultate u Evropi, mnogi će reći da je Premijer liga BiH ipak izgubila na kvalitetu. Pohvale je sačuvao za ekipu Veleža.

"Takve informacije dobijam od igrača koje poznajem, a koji su još uvijek u BiH. Liga je možda nazadovala i zbog pandemije koronavirusa. Što se tiče nastupa u Evropi, Sarajevo i Široki su morali proći svoje rivale, dok je Velež napravio fantastičan uspjeh. nadam se da će nastaviti tako", završio je Blagojević.

Vezani članci