Britanski mediji
0

Blackburn zainteresiran za Edina Džeku

Sarajevo-x.com
Menadžer engleskog fudbalskog kluba Blackburn, Sam Allardyce, navodno želi našeg reprezentativaca Edina Džeku u redovima ovog kluba, prenio je britanski Daily Mirror.

Edin Džeko, 22-godišnji igrač njemačkog Wolsfburga i reprezentativac Bosne i Hercegovine koji je u prošloj sezoni postigao osam golova u 28 utakmica, zainteresirao je upravu Blackburna koji su navodno spremni izdvojiti sumu od šest miliona eura za našeg strijelca.

Džeko je zasad jedini kojeg Sam Allardyce priželjkuje, nakon što je izgubio interes za Nikolu Žigića, igrača Valencije i Milana Jovanovića iz Liegea.

Wolsfsburg je češkom klubu Teplice platio 3,2 miliona eura za Džeku 2007.godine, a Blackburn je, kako prenosi Mirror, spreman dati duplo više.

Novi strijelac u redovima Blackburna je hitno potreban, posebno otkad je Roque Santa Cruz napustio klub, a naš reprezentativac je finansijski razumna opcija, dodaju mediji.

Edin Džeko rođen je 1986. godine u Doboju, a karijeru je započeo 2003. u sarajevskom Željezničaru, odakle je otišao igrati za češki klub Teplice gdje je proveo dvije godine, dok 2007. godine prelazi u njemački Wolfsburg.