Savez odlučio
68

Bjelica saznao kaznu za udaranje zvijezde Bayerna, uz suspenziju kažnjen je i novčano

D. P.
Bjelica s Tuchelom prije meča (Foto: EPA-EFE)
Bjelica s Tuchelom prije meča (Foto: EPA-EFE)
Njemački nogometni savez (DFB) odlučio je suspendovati hrvatskog stručnjaka Nenada Bjelicu na tri utakmice zbog udaranja zvijezde Bayerna Leroya Sanea.
Pravi incident dogodio se sinoć u zaostaloj utakmici 13. kola Bundeslige kada je Bayern dočekao Union Berlin. Bavarci su slavili rezultatom 1:0, ali je meč protekao uz brojne tenzije i nezadovoljstvo gostiju suđenjem.

Trener gostiju iz Berlina Nenad Bjelica je sredinom drugog poluvremena isključen nakon što je pokraj aut-linije nasrnuo na Bayernovog Leroya Sanea i udario ga u lice. Očekivala se vrlo žestoka kazna iz krovne kuće njemačkog nogometa.

Savez je odmah reagovao i danas izrekao Bjelici suspenziju. Hrvat neće voditi Union Berlin u naredne tri utakmice, a zbog nesportskog ponašanja kažnjen je i s 25.000 eura. Podsjetimo, tokom utakmice je odmah zaradio crveni karton.

Bjelica se odmah izvinio za svoj potez, ali je poručio kako mu je Sane ušao u njegov prostor i isprovocirao incident. Ipak, tvrdi da je reagovao onako kako trener ne bi smio ni u kojem slučaju.

Bayern je u tom duelu došao do važna tri boda, a jedini gol na utakmici postigao je Raphael Guerreiro. Tako je domaći tim ostao u utrci s Bayerom za titulu prvaka Njemačke i sada ima četiri boda zaostatka za Apotekarima.