Premije za Hrvata
40

Bjelica dobio samo jedan zadatak u Berlinu, čeka ga šestocifren bonus i još godinu ugovora

D. P.
Bjelica se raduje novom izazovu (Foto: Union Berlin)
Bjelica se raduje novom izazovu (Foto: Union Berlin)
Hrvatski trener Nenad Bjelica pomalo iznenađujuće preuzeo je klupu Union Berlina, a njemački klub spremio mu je primamljivu nagradu ukoliko uspije izboriti opstanak u društvu najboljih.

Bjelica je preuzeo Union Berlin u užasnoj situaciji kada je ekipa pretposljednja na tabeli Bundeslige. To je isti tim koji je prošle sezone izborio Ligu prvaka, tako da su očekivanja velika, ali i dobra stvar za Bjelicu koja dokazuje da tu ima dovoljno kvaliteta.

Hrvatski trener potpisao je ugovor s klubom u nezahvalnoj situaciji. No, ako izbori opstanak u društvu najboljih, to će mu se isplatiti.

Prema pisanju njemačkog Bilda, Bjelica će dobiti iznos od 100.000 eura bonusa, ali i ono mnogo važnije, automatski će mu se produžiti ugovor do ljeta 2026. godine.

Nekadašnji trener Dinama na klupi Union Berlina debitovat će večeras protiv Brage u Ligi prvaka. Imat će priliku eventualnom pobjedom "hvatati" kartu za evropsko proljeće.

Bjelica je tokom karijere najveći trag ostavio na klupi Dinama, a vodio je Trabzonspor, Osijek, Speziju i nekoliko austrijskih klubova.