I to je moguće
0

Bizarnost za kraj očajne sezone: Igrači Uniteda će pozdraviti navijače kojih nema?

D. P.
Igrači Uniteda žele pozdraviti navijače (Foto: EPA-EFE)
Igrači Uniteda žele pozdraviti navijače (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Manchester Uniteda večeras će se oprostiti od navijača i Old Trafforda za ovu sezonu pošto je na rasporedu posljednji meč, ali bi njihov plan mogao krenuti po zlu.

Kako najavljuju britanski mediji, United ni ove sezone neće odstupiti od tradicije pa će nogometaši nakon večerašnje utakmice s Brentfordom otrčati počasni krug i tako pozdraviti navijače.

Međutim, prema najavama koje stižu s Otoka, najvatrenijih navijača Crvenih đavola u tom trenutku uopće neće biti na stadionu.

Razlog je taj što će navijači Manchester Uniteda izaći s Old Trafforda 17 minuta prije kraja utakmice. Simbolično, tako žele skrenuti pažnju na 17 godina koliko porodica Glazer vlada klubom, čime navijači nisu zadovoljni.

Tako bi se moglo desiti da igrači pozdravljaju navijače kojih uopće neće biti na tribinama što bi bila jedna od najvećih bizarnosti koje smo vidjeli u svijetu sporta ove sezone.

United će tako završiti novu sezonu za zaborav. Uprkos predispozicijama za veliku dominaciju, Crveni đavoli završavaju još jednu sezonu bez trofeja, ali i Lige prvaka za koju još uvijek postoji teoretska šansa, ali gotovo neizvodljiva.