Lukavije ne može
74

Bizaran potez lidera Liverpoola: Van Dijk "uništavao" bijelu tačku, West Ham fulio penal

D. P.
Trenutak kada je Van Dijk "rovio" bijelu tačku (Foto: Screenshot)
Trenutak kada je Van Dijk "rovio" bijelu tačku (Foto: Screenshot)
Nogometaš Liverpoola i lider u svlačionici Virgil van Dijk napravio je potez o kojem bruji javnost u Engleskoj, a dogodilo se uoči penala za West Ham u utakmici engleske Premier lige.

U finišu prvog poluvremena utakmice između Liverpoola i West Hama dosuđen je penal za goste iz Londona pri rezultatu 1:0.

Kako sudija nije bio siguran da li je start Joea Gomeza bio za penal, otišao je provjeriti snimak putem VAR tehnologije. Za to vrijeme Van Dijk je znao šta će učiniti.

Nizozemac je otišao do bijele tačke i pokušao je uništiti. Kopačkom i kramponima "udubio" je bijelu tačku i tako napravio manju rupu kako bi njegov rival bio onemogućen da postigne gol.

[TWITTER]1582813264144371712[/TWITTER]

Da stvari budu bizarnije, Jarrod Bowen je promašio jedanaesterac. Tačnije, odbranio mu je Alisson što znači da Van Dijkov potez nije donio toliko koliko je on sam želio, ali je ipak njegov tim prošao bez primljenog gola.

[TWITTER]1582814622020575232[/TWITTER]

Naravno, na društvenim mrežama ovaj potez privukao je mnogo pažnje. Dok je za navijače Liverpoola heroj zbog ovog lukavog trika, neutralni fanovi etiketirali su ovaj potez kao nesportski.