Engleska
0

Bivšoj zvijezdi Celtica i Arsenala dijagnosticiran rak

Totalsport
Engleski mediji pišu da je bivšem igraču Arsenala, West Hama i Celtica Johnu Hartsonu (34) dijagnosticiran tumor na mozgu.

The Sun prenosi da će Hartson od ponedjeljka biti podvrgnut hemoterapiji, te da je lošu vijest saznao preko vikenda.

Hartson je primljen u bolnicu u petak prošle sedmice nakon što se požalio na jake i česte glavobolje, a pretrage su pokazale da je razlog tome tumor.

Hartson je 1995. godine bio najskuplji tinejdžer engleskog nogometa nakon što je iz Lutona, kluba u kojem je započeo karijeru 1992. godine, prešao u redove Arsenala. Nakon dvije sezone provedene u redovima “topnika”, Hartson je igrao za West Ham, Wimbledon, Coventry, Celtic, WBA i Norwich. Najdublji trag Hartson je ostvario u dresu Celtica za koji je između 2001. i 2006. godine odigrao 146 nastupa u škotskom Premiershipu i zabio 88 golova.

Robusni je centarfor 2005. godine izabran za nogometaša godine u Škotskoj, a za velšku je reprezentaciju odigrao 52 utakmice i zabio 14 golova.

Nakon što je tužna vijest preplavila otočke medije, Hartson je dobio brojna pisma i sms-ove podrške među ostalim od svog bivšeg kluba Celtica.

"Svi u Celticu želimo Johnu i njegovoj porodici dati puno podršku u ovim teškim trenucima. Naše misli i molitve su u ovom trenutku uz Johna i njegovu cijelu porodicu", stoji među ostalim u Celticovom saopćenju.

I sam Hartson je optimističan uoči borbe s teškom bolešću:

  • Ako iko može pobijediti ovu bolest, onda ja mogu.