"Postao sam Rus"
206

Bivši Zmaj se kaje što se iz Rusije vratio u BiH: Shvatio sam da moj mentalitet nije bosanski

N. M.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Bosanskohercegovački nogometni stručnjak i bivši reprezentativac naše zemlje Branislav Krunić dao je zanimljiv intervju za ruski portal sports.ru, u kojem je priznao da se kaje što je napustio Rusiju i vratio se u Bosnu i Hercegovinu.

Krunić je u Rusiji boravio tokom igračke karijere, a od 2007. do 2010. godine nosio je dresove Tom Tomska i FC Moscowa, iz kojeg se vratio u Leotar iz rodnog Trebinja. Nakon toga je kratko krajem 2011. bio član i Dinamo Bryanska iz kojeg odlazi u banjalučki Borac.

Danas Krunić u BiH gradi trenersku karijeru i trenutno s klupe predvodi banjalučki Željezničar, a Rusima je priznao da se kaje što je napustio ovu zemlju i vratio se u BiH.

"U principu mi je žao što sam napustio Rusiju. Jako mi se sviđa ta zemlja. U vrijeme kada sam živio svoje najbolje godine i postajao muškarac, ruski mentalitet me je razvio. Da li razumiješ?", rekao je Krunić u intervjuu za ruski portal.

"Kada sam se vratio u Bosnu, shvatio sam da moj mentalitet i karakter više nisu bosanski, već ruski. Postao sam Rus. U Bosni ne mogu živjeti ispunjeno, za razliku od Rusije", dodao je Krunić u zanimljivoj izjavi.

Interesovalo je ruskog novinara i kako stoje stvari u BiH što se tiče odnosa ka ratu Ukrajine i Rusije.

"U Evropi već postoji trend da sukob između Rusije i Ukrajine nije toliko zanimljiv jer su prošle dvije godine. U posljednje vrijeme gotovo da i ne razgovaramo o tome što se događa. U Bosni se više ne obaziru na to, osim onih ljudi koji su nekako povezani s ovom situacijom. Svako živi svoj život i ne želi se miješati u sve ovo", ispričao je Krunić.

"To nije vezano za nogomet pa se i ne razumijem puno u tu temu. Svima nam je želja da se to što prije završi”, dodao je nekadašnji reprezentativac BiH, koji je dres Zmajeva nosio šest puta.

Kada je u pitanju sukob Rusije sa Amerikom i generalno zapadnim zemljama, Krunić je stao u odbranu Rusa.

"Ruski narod ima pravu viziju života i zato ima sukob sa zapadom. Naravno, on je pravoslavni, kao i moj, pa mi je još bliži. Svijet se miješa u Rusiju jer su razmaženi, znate? Nemaju kvalitetu života kakvu bi trebali imati", detektovao je Krunić uzroke sukoba.

Za kraj intervjua je Krunić istakao da niko zapravo ne zna zašto su ruski klubovi i reprezentacije odstranjeni iz svih sportskih takmičenja te da je to pogrešna odluka.

Krunić je u igračkoj karijeri, osim za pomenute ruske timove Tom Tomsk, Dinamo Bryansk i FC Moscow, nastupao i za Leotar, ljubljansku Olimpiju, ukrajinski Volyn Lutsk te banjalučke Borac i Željezničar, koji danas i trenira.

Kao trener je još vodio i Borac, Leotar i Krupu.