Zaslužio i poklon
269

Bivši Zmaj Ermin Bičakčić večeras je ispraćen kao apsolutna legenda kluba

D. P.
Pokloni za Bičakčića i Rudyja (Foto: Hoffenheim TSG)
Pokloni za Bičakčića i Rudyja (Foto: Hoffenheim TSG)
Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermin Bičakčić večeras je doživio specijalni oproštaj od "svog" Hoffenheima, kluba u kojem je ostavio najveći trag tokom karijere.

Bičakčić (33) od ovog ljeta slobodan je igrač. Napustio je Hoffenheim nakon što mu je istekao ugovor i trenutno je u potrazi za novim angažmanom nakon teškog perioda i dugotrajnog oporavka od povrede.

U Hoffenheimu ne zaboravljaju svoje legende pa su večeras Bičakčiću priredili poseban oproštaj. Uz bh. stopera, ovaj njemački klub oprostio se od još jedne svoje legende, Sebastiana Rudyja, koji je zvanično završio karijeru.

Prije početka utakmice protiv Borussije Dortmund, klub je organizovao posebnu prigodu i poklonio Bičakčiću i Rudyju po dres s brojevima koje su nosili u klubu.

"Uvijek ćete biti dio nas. Hvala vam za sve, Ermine i Sebastiane", napisali su na zvaničnoj stranici iz Hoffenheima. Za to vrijeme, navijači su ovacijama pozdravili Bičakčića i zapjevali su njegovo ime.

Inače, naš bivši reprezentativac upisao je 130 nastupa za ovog bundesligaša. Igrao je još za Braunschweig i Stuttgart. Za reprezentaciju BiH odigrao je 35 utakmica i bio je član slavne generacije koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Brazil.