Vraća se u Zagreb
5

Bivši trener Širokog Brijega i miljenik Zdravka Mamića novi trener rezervnog tima Dinama

K. H.
Goce Sedloski (Foto: H. M./Klix.ba)
Goce Sedloski (Foto: H. M./Klix.ba)
Bivši trener Širokog Brijega Goce Sedloski novi je trener druge ekipe zagrebačkog Dinama, potvrdio je u izjavi za hrvatske medije.

Sedloski je na klupu Širokog Brijega došao na početku sezone 2018/2019, a onda je napravio sjajan posao na Pecari i s klubom je uspio izboriti plasman u Evropu, no nakon nešto lošijeg početka ove sezone odlučio je napustiti Široki Brijeg.

Počasni predsjednik Dinama Zdravko Mamić javno se tada pohvalio da je doveo Sedloskog u Široki Brijeg te, kada je već to uradio, onda mora još ozbiljnije pomoći klubu. Ipak, nakon godinu dana Sedloski je napustio klub, da bi novi trenerski angažman dočekao u Dinamu.

On je tada najavio da će neko vrijeme odmoriti od nogometa, a danas je dočekao poziv iz rezervnog tima Dinama i sa zadovoljstvom ga je prihvatio.

"Da, mogu potvrditi da preuzimam drugu ekipu Dinama. Eto, ispunila mi se želja i dolazim raditi u ovaj klub, zna se koliko volim Zagreb i koliko mi je drago što se vraćam u Dinamo. Ne znam tačno kada dolazim u glavni grad Hrvatske, sve ovisi o mjerama o koronavirusu i to je ono što mogu reći trenutno", rekao je Sedloski za 24sata.hr.

Trenersku karijeru Sedloski je započeo kao asistent u Mattersburgu, da bi potom samostalno vodio Horizont (23 utakmice), Vardar (75) i Rigu (9).

Za reprezentaciju Makedonije odigrao je 100 utakmica (1996. – 2010.). Igračku karijeru započeo je 1994. u Pobedi, zaključio 2011. u Mattersburgu, a u međuvremenu je upečatljiv trag ostavio još u Hajduku, Sheffieldu, Dinamu, Sendaiju i Diyarbakiru.