Nogomet
18

Bivši trener Sarajeva Miodrag Ješić sa tri pobjede započeo mandat u Al-Arabiju

Piše: O. T.
Foto: Al-Arabi
Foto: Al-Arabi
Bivši trener Sarajeva Miodrag Ješić sredinom novembra preuzeo je kuvajtski Al-Arabi što je njegov prvi trenerski angažman nakon odlaska sa Koševa. Nakon prve tri utakmice Ješić ima učinak od tri pobjede uz gol-razliku 7:4.

Ješić je u Kuvajtu predstavljen kao trener koji je vodeći CSKA Sofiju savladao Liverpool na Anfieldu u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Prvi izazov na klupi novog kluba imao je u Crown Prince Cupu gdje je u grupi B upisao dvije gostujuće pobjede protiv Kazme (3:2) i Al-Shababa (2:1), klubova koji se nalaze u sredini tabele najvećeg ranga kuvajtskog ligaškog fudbala.

Debitantski nastup u ligi Ješić je imao jučer kada je rezultatom 4:1 u gostima savladao Khaitan i popeo se na četvrto mjesto tabele.

Srbijanski stručnjak još uvijek nije igrao pred domaćim navijačima, a sudeći prema prvim rezultatima mogao bi ostaviti jako dobar trag u ovom klubu.

U Kuvajtu kao trener radi i bivši selektor Hrvatske Igor Štimac koji je u oktobru preuzeo Al-Kuwait koji je trenutno trećeplasirani tim prvenstva.