Nove pohvale
293

Bivši selektor Njemačke: Roma ima Džeku, on je napadač svjetske klase

Klix.ba
Rudi Völler (Foto: EPA-EFE)
Rudi Völler (Foto: EPA-EFE)
Bivši selektor reprezentacije Njemačke Rudi Völler pohvalio je bh. reprezentativca i napadača Rome Edina Džeku u kolumni koju piše za njemački Bild, a on je istakao da Vučica u svojim redovima ima napadača svjetske klase.

Prije svega, on je napisao da Romina pobjeda protiv Barcelone nije svjetska senzacija i da igrači rimskog kluba imaju sjajan stil nogometa.

"To što Roma igra u polufinalu za mene nije iznenađenje, a rezultat iz prvog meča nije bio fer. Pobjeda od 3:0 na Olimpicu nije velika senzacija ili sreća. Samo se sjetite šta su uradili u grupi gdje su bili ispred Chelseaja i Atletico Madrida", napisao je na početku Völler, a nakon toga se osvrnuo na igrački kadar, pohvalivši Alissona i Džeku.

"Imaju zaista jak tim, dobar stil igre, napadaju protivnika veoma rano. Golman Alisson je top, a na kraju imaju apsolutnog napadača svjetske klase Edina Džeku", završio je bivši selektor Njemačke.

On je na klubu Elfa sjedio u periodu od 2000. do 2004. godine, nakon čega je sjedio na klupi Rome, klubu čiji je dres kao igrač nosio.