Zanimljivo mišljenje
8

Bivši saigrač otkriva: Hazard je najgori nogometaš na treninzima s kojim sam igrao

K. H.
Eden Hazard (Foto: EPA-EFE)
Eden Hazard (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji nogometaš Chelseaja John Obi Mikel kaže da je Eden Hazard najgori igrač na treningu kojeg je vidio u svojoj karijeri, a on otkriva da se ovaj krilni napadač iz Belgije nikada na treningu nije pretjerano trudio.

Mikel se u intervjuu za The Athletic osvrnuo na period koji je proveo u Chelseaju i posebno je odgovorio na pitanje o Edenu Hazardu koji trenutno ima velike probleme s povredama u Real Madridu.

"Uvijek sam govorio da je Eden jedan od najtalentovanijih igrača. Imao je sve: brzinu, snagu, vještinu, tehniku... Bio je odmah iz Messija i Ronalda, ali samo onda kada je to htio. Ponekad bi govorio da želi biti još bolji, ali ne kao Messi jer je on s druge planete. Vjerovao je da može biti blizu Ronalda, odnosno tako je govorio, ali nije bio toliko posvećen", otkrio je Mikel.

Dalje, Mikel ističe da je Hazard toliko bio dobar na utakmicama da mu saigrači ništa nisu željeli zamjerati na treningu.

"Ne trenira dobro. On je najgori nogometaš na treninzima s kojim sam ikada igrao. Toliko je dobar bio na utakmicama da mu niko nikada nije mogao zamjeriti to što ništa ne radi na treninzima", kazao je Mikel i završio:

"U subotu bi nam donio pobjedu i bio igrač utakmica, a u ponedjeljak i utorak se činilo kao da nije na treningu. Svi se tuku, vrište i bore se, ali on nije radio ništa od toga. Nije pošteno da neki ljudi imaju toliko talenta."

Hazard već duže vrijeme ima velike probleme sa zglobom i vrlo vjerovatno će morati otići na treću operaciju.