Razlog je jednostavan
61

Bivši reprezentativci Francuske uzdrmali svoju zemlju, navijat će za Argentinu u finalu

D. P.
Trezeguet i Gignac su uz Messija (Foto: Twitter)
Trezeguet i Gignac su uz Messija (Foto: Twitter)
Dvojica bivših reprezentativaca Francuske David Trezeguet i Antre-Pierre Gignac izazvali su bijes javnosti u svojoj zemlji izjavama uoči finala Svjetskog prvenstva.

Finalna utakmica Svjetskog prvenstva između Argentine i Francuske već se bliži i u svjetskim medijima sve je fokusirano na sutrašnji duel.

Stoga, u francuskim medijima pojavile su se najave i očekivanja dvojice bivših Trikolora, a pažnju su privukle zbog toga što u finalu neće navijati za svoju zemlju, već za Argentinu.

Andre-Pierre Gignac, koji godinama igra u Meksiku, otkrio je zašto će navijati za Argentinu.

"Danas svi u Argentini žele osvojiti Svjetsko prvenstvo zbog Lionela Messija. Ja sam Francuz, ali bih volio da Messi osvoji trofej zbog njegove cijele karijere", rekao je Gignac, koji je odigrao 36 utakmica za Francusku i postigao sedam golova.

S druge strane, proslavljeni napadač David Trezeguet je Argentinac po majci, iako je za Francusku odigrao 71 utakmicu. Stoga, ne čudi toliko što će Trezeguet biti uz Argentinu u ovom duelu.

"Znajući da će mu ovo biti posljednje Svjetsko prvenstvo, Lionel Messi zaslužuje postati prvak svijeta", rekao je Trezeguet.

Ove izjave izazvale su bijes francuskih navijača na društvenim mrežama. Ipak, stav Trezegueta i Gignaca definitivno može samo pozitivno utjecati na Trikolore koji sutra od 16 sati kreću u odbranu svjetskog zlata.