Eddie Hall ljut
46

Bivši rekorder zaprijetio "Planini" iz Game of Thronesa: Prihvatam borbu, otkinut ću ti glavu

E. B.
Hafthor Bjornsson i Eddie Hall
Hafthor Bjornsson i Eddie Hall
Hafthor Bjornsson, strongman i zvijezda serije "Game of Thrones" je jučer oborio rekord podigavši 501 kilogram i na taj način srušio rekord Eddieja Halla.
Bjornsson, koji je široj javnosti poznat po ulozi "Planine", je tokom strongman karijere vodio velike bitke sa Hallom za zlata, a taj dvoboj će se uskoro preseliti i u ring gdje će veliku netrpeljivost rješavati šakama.

Hall je 500 kilograma podigao 2016. godine na takmičenju, a Bjornsson je kilogram više podigao u svojoj teretani na Islandu, nakon čega je poslao poruku svom ljutom rivalu.

Tridesetjednogodišnji Islanđanin je objavio kako je dobio milionski ugovor, najveći u karijeri, da uđe u ring sa Hallom.

Kako kaže, potpisao ga je i pozvao je Halla da učini isto.

Hallov odgovor se nije dugo čekao. Godinu stariji Britanac je poručio kako ima ugovor pred sobom i da će ga rado potpisati.

"Nije u pitanju novac. Nije ni u pitanju ovaj rekord. Prihvatam borbu jer si me optužio da sam varao 2017. godine na World’s Strongest Man takmičenju. To ti ne mogu zaboraviti. Ljudi su možda zaboravili, ali ja nisam. Nisi mi se nikada izvinio zbog toga. Ti si umislio da si trebao osvojiti titulu i počeo si širiti te priče. Zato ću potpisati ugovor, da te naučim lekciju. Nije me briga što si ti visok 205 centimetara, a ja mnogo niži. Otkinut ću ti glavu", poručio je Hall.

Za sada nije poznato kada bi se borba trebala desiti ni po kojim pravilima, ali jedno je sigurno - ukoliko dođe do nje, to će biti zaista pravi sudar divova.