Zahvalio se svima
53

Bivši prvak svijeta Andre Schürrle iznenađujuće završio karijeru u 29. godini

K. H.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Njemački nogometaš i bivši prvak svijeta Andre Schürrle zvanično je završio karijeru u 29. godini.

Ovu informaciju Schürrle je objavio na svom Instagram profilu, a on nije otkrio razlog zbog kojeg u najboljim godinama završava karijeru.

"Zdravo svima, želim vam reći da odstupam od igranja profesionalnog nogometa, a u ime sebe i svoje porodice se želim zahvaliti svima koji su bili dio ovih fenomenalnih godina. Podrška i ljubav koju ste mi pružali je bila nevjerovatna i više nego što sam ikada tražio. Sada sam spreman da otvorim sve lijepe mogućnosti koje mi se pružaju", poručio je ovaj krilni napadač.

Schürrle je karijeru počeo u Mainzu 2009. godine, a iz tog kluba napravio je transfer u Bayer Leverkusen. Dobrim igrama u ovom klubu osigurao je transfer u Chelseas za koji je igrao od 2013. do 2015. godine, nakon čega je uslijedio novi povratak u Njemačku, ovaj put u redove Wolfsburga.

Nakon toga, 2016. godine prešao je u Borussiju Dortmund, a kako u ovom klubu nije igrao bitnu ulogu, otišao je na dvije posudbe u Fulham i Spartak Moskvu. Za reprezentaciju Njemačke igrao je od 2010. godine, a 2014. godine postao je prvak svijeta.

U bogatoj karijeri Schürrle je postigao 110 pogodaka, a toj statistici dodao je 51 asistenciju. Dobio je 37 žutih i samo jedan crveni karton.