Pita se gdje je nestao
26

Bivši predsjednik FIFA-e tvrdi da je Xhaka potezom protiv Srbije koštao Švicarsku

H. H.
Granit Xhaka na utakmici protiv Portugala (Foto: EPA-EFE)
Granit Xhaka na utakmici protiv Portugala (Foto: EPA-EFE)
Bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter obrušio se na kapitena nogometne reprezentacije Švicarske Granita Xhaku nakon katastrofalnog poraza Švicaraca u osmini finala Svjetskog prvenstva protiv Portugala rezultatom 6:1.

Veznjak Arsenala je podbacio kao i svi nogometaši Švicarske, ali Blatter je mišljenja da je Xhaka morao preuzeti više odgovornosti.

"Gdje je Xhaka? Gdje je čovjek koji je važio za lidera i koji je bio najglasniji na terenu? Švicarski tim je zakasnio na utakmicu, izgubili su sve duele na sredini i nisu ništa napravili u napadu. Zašto je selektor Murat Yakin izašao bez Elvedija i ponovo ostavio Schara u posljednjoj liniji, ostaće tajna", napisao je Blatter u kolumni za švicarske medije.

Dodao da je polemika o kapitenu Xhaki poslije utakmice protiv Srbije, švicarski tim koštala više energije i fokusa nego što bi se moglo priznati.

"Švicarska je ispunila cilj na Mundijalu. Ni više ni manje. A, Granit Xhaka je govorio da će biti prvaci svijeta. Poslije dvije i po nedjelje sve ovo izgleda kao neispunjena božićna želja. Nisam dobro prognozirao i poslat ću flašu vina u redakciju Tagesanzeigera", poentirao je Blatter.

Podsjetimo, Granit Xhaka koji bio je u centru pažnje tokom utakmice sa Srbijom neće biti kažnjen nakon FIFA-ine istrage protiv njega.