Imao dobar razlog
24

Bivši nogometaš Uniteda priznao: Nisam volio Teveza, nije me sramota da to kažem

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nekadašnji nogometaš Manchester Uniteda Rafael da Silva je istakao da nikada nije volio saigrača na Old Traffordu Carlosa Teveza tokom njihove dvije godine provedene u klubu.

Ovaj 33-godišnjak koji sada nastupa za Botafogo u brazilskoj Seriji A je igrao u Unitedu od 2008. do 2015. godine, a sa klubom je osvojio tri titule prvaka Engleske i dva Liga kupa te je odigrao preko 100 utakmica poslije dolaska iz Fluminensea zajedno sa bratom blizancem Fabiom.

Osam godina od odlaska iz Uniteda, otvorio je dušu u razgovoru za brazilski SporTV i istakao da je Carlos Tevez loše tretirao mlade nogometaše koji su zbog toga imali odbojnost prema njemu.

"Nisam ljubitelj Teveza kao igrača. Uvijek sam se svađao sa njim. Nikada nisam bio njegov fan jer je omalovažavao mlade nogometaše, nije me sramota to reći, ne volim ga. Uradio je mnogo loših stvari mladim nogometašima, tretirao ih je na katastrofalan način. Mi smo ga uvijek poštovali, ali on nije uzvratio na pravi način tako da ga nikada nismo voljeli", rekao je Rafael koji je upamćen po svađi sa Tevezom 2010. godine tokom gradskog derbija između Manchester Uniteda i Manchester Cityja.

Svega nekoliko mjeseci ranije je Tevez napustio Old Trafford i pojačao njihove gradske rivale što Rafael nije prihvatio na najbolji način.

"Napustio je United za City, desio se taj sukob i udario sam ga. Sudija je dao faul, nisam mu mogao ostati dužan. Ne bih želio nikoga kritikovati, ali kada igrate za određeni klub i kada imate određeni identitet, onda ne idete u najvećeg rivala. Ja to ne bih uradio, možda zbog toga jer volim United mnogo, a to u njegovom slučaju nije tako", dodao je.