Nogomet
14

Bivši nogometaš Milana na sudu, tvrdio da je devetnaestogodišnjak, a ima 28 godina

Klix.ba
Nevjerovatna priča stiže iz AC Milana koja govori da je klub tužio zambijskog nogometaša Yusuphu Yaffu, a razlog su njegove godine.

Yaffa je registrovan u Milanu 2013. godine kao šesnaestogodišnjak, a klub je napadača priključio mladom timu. Yaffa danas tvrdi da ima 19 godina, ali je otkriveno da zapravo ima 28.

Nogometaš trenutno nastupa za MSV Duisburg, ali bi klub mogao uskoro raskinuti ugovor s njim. Milan ga tereti za prevaru, a ako se dokaže da je lagao, bit će zanimljivo vidjeti kako je uspio prevariti jedan od najvećih klubova na svijetu.

Yaffa je otkriven nakon što su njegovi školski prijatelji vidjeli da je na Facebooku promijenio datum rođenja. Prema pisanju Gazzette dello Sport, Yaffa tvrdi da je dokumente izgubio nekoliko puta, a kada je došao u imigracijski centar u Italiji 2009. godine, tvrdio je da je rođen 31. decembra 1996. godine, umjesto 14. novembra 1987. godine.

Ovo nije prvi put da se Yaffa suočava sa zakonom. U januaru 2015. godine je prešao u Frankfurt, a potom je optužen za silovanje djevojke, nakon čega je uhapšen.

Gazzetta piše da Yaffa tvrdi da je nevin, a na sudu će biti prisutni pojedini treneri uključujući Filippa Inzaghija.