Igrao za četiri kluba u Ligi prvaka
14

Bivši nogometaš Bayerna Michael Ballack okončao karijeru

FENA
Michael Ballack (Foto: AFP)
Michael Ballack (Foto: AFP)
Bivši kapiten njemačke nogometne reprezentacije i Bayerna 36-godišnji Michael Ballack objavio je kraj karijere.

Vezni nogometaš, koji je igrao za četiri različite ekipe u Ligi prvaka, a za njemačku reprezentaciju odigrao 98 utakmica, odlučio se na kraj karijere nakon što mu je u junu istekao ugovor s Bayerom iz Leverkusena.

Ballack je odluku objavio preko svog advokata, izrazivši zahvalnost svima koji su ga tokom karijere podržavali, prenosi Goal.com.

"Kao 36-godišnjak mogu se prisjetiti sjajnih vremena u profesionalnom nogometu, o kojima nisam mogao ni sanjati kao dječak. Bila je privilegija sarađivati s vrhunskim trenerima i fantastičnim igračima. Sada počinjem novo poglavlje u životu. Siguran sam da će mi nedostajati igranje pred 80.000 gledalaca ili postizanje golova. No, posljednjih mjeseci u kojima nisam aktivno igrao otkrio sam da je vrijeme za kraj karijere", izjavio je Ballack za "Kicker".

Ballack, koji se smatra jednim od najboljih njemačkih veznjaka svih vremena, oprostio se od nogometa ne osvojivši niti jednu titulu s reprezentacijom i sa dva poraza u finalu Lige prvaka.

U karijeri je osvojio četiri naslova prvaka Njemačke, tri njemačka kupa, jednu titulu u engleskoj Premier ligi, tri FA kupa i jedan engleski Liga kup. Nastupao je za Kaiserslautern, Leverkusen, Bayern i Chelsea.