Dani Osvaldo
12

Bivši napadač Rome: Rekao sam Tottiju da ga žena vara jer je savršen u svakom smislu

K. H.
Francesco Totti i Dani Osvaldo u dresu Rome (Foto: EPA-EFE)
Francesco Totti i Dani Osvaldo u dresu Rome (Foto: EPA-EFE)
Bivši napadač Rome Dani Osvaldo na specifičan način objasnio je da nekadašnjeg saigrača Francesca Tottija gleda kao savršenu osobu rekavši kako u jednom trenutku nije mogao vjerovati koliko zapravo nema nijedne mane u svom izgledu i ponašanju.

Osvaldo je tokom svoje karijere bio problematičan van terena, imao je specifičan karakter i za profesionanog nogometaša čudne navike i ponašanje, a u najboljoj formi je bio noseći dres Rome u kojoj se proslavio nekim zaista spektakularnim golovima.

U osvrtu na najbolji dio karijere, Osvaldo se prisjetio života u Rimu i kakav je odnos tada imao s glavnim igračima rimskog kluba - Francescom Tottijem i Danielom De Rossijem.

"Umalo su me ubili tokom jedne svađe u rimskom kafiću. Zamolio sam Tottija i De Rossija da mi riješe problem. Nisam glup...", rekao je Osvaldo misleći na to da je bez toga mogao imati grdne probleme, a u intervju za TNT Sport nastavio se diviti ličnosti tadašnjeg kapitena

"Rekao sam Tottiju da ga, prema mom nekom mišljenju, žena sigurno vara, jer nije bilo način da bude tako savršen. On ima lijepo lice, neću ulaziti u previše detalja i privatnosti, ali nije imao nijedan problem s izgledom. Čak nije imao ni loš zadah, sve oko njega je bilo pozitivno. On je najbolji igrač s kojim sam ikada igrao, nestvarno je bilo da nema nijednu manu, a na kraju, i njegov brak je bio veoma sretan ", kazao je Osvaldo koji je na taj specifičan način pokušao objasniti Tottijevu ličnost i karizmu.

Osvaldo se nakon toga osvrnuo na 2014. godinu u kojoj nije dobio poziv za reprezentaciju Italije na Svjetsko prvenstvo u Brazil iako je postigao sve ključne pogotke u kvalifikacijama, što, kako je rekao, ne može oprostiti tadašnjem selektoru Cesareu Prandelliju.

"Bio sam prvi izbor na poziciji napadača u kvalfikacijama i nosio sam broj 10, a na kraju me izostavio sa spiska. Tada su novine pisale da sam Argentinac, a ne Italijan, a poslije me Prandelli zvao da dođem u Galatasaray. Pomislio sam da to ne bih uradio ni za 50 miliona eura. Zbog njega sam plakao kao malo dijete, zaslužio sam igrati na tom turniru", prisjetio se Osvaldo.

Osvaldo je nakon Rome igrao u Southamptonu, Juventusu, Internazionale, Bocu Juniors i Porto, a danas je član Banfielda.