Priključio se ekipi
38

Bivši mladi reprezentativac BiH stiže na posudbu u Željezničar

H. H.
Željezničar će u Međugorju boraviti do 2. februara (Foto:Armin Herić, www.fkz.ba)
Željezničar će u Međugorju boraviti do 2. februara (Foto:Armin Herić, www.fkz.ba)
Nogometaši Željezničara deseti su dan na pripremama za proljetni dio sezone, a od petka treniraju i borave u Međugorju.

Plavi su danas obavili dva treninga, a Želji se priključio Jasmin Čeliković, dvadesetdvogodišnji defanzivac i nekadašnji mladi reprezentativac BiH. Kako je saopćeno iz redova tima s Grbavice, u narednim danima će FK Željezničar i HNK Rijeka realizovati ugovor o posudbi ovoga nogometaša.

Čeliković ima 22 godine i tokom karijere bio je član NK Vrapce, NK Zagreb, HNK Rijeka, NK Inter Zaprešić, HŠK Zrinjski Mostar i slovačke ekipe SFK Sered.

Također, među Plavima je i hrvatski internacionalac Vice Kendeš koji će boraviti na probnom radu. Dvadesetšestogodišnjak igra na nekoliko pozicija u navalnom redu, a tokom karijere nastupao je za Šibenik, Slaven Belupo, Hrvatski Dragvoljac, Atlantas, Laci, Krško, Fjardabyggdar i Fuzinar.

Željezničar je u petak stigao u Međugorje, u Sportski centar Circle, gdje će boraviti i trenirati do 2. februara. Plavi već od prvog dana priprema rade punom parom i u jakom intenzitetu. Jutarnji trening obavljen je u fitness centru, a poslijepodnevni na jednom od terena centra.

Do sada su dogovorena četiri pripremna susreta:

Željezničar – Velež / 2. februar – Međugorje

Željezničar – Zrinjski / 6. februar – Međugorje Željezničar – Krupa / 13. februar – Međugorje Željezničar – Široki Brijeg / 20. februar – Grbavica

Željezničar je prvu polusezonu završio na drugom mjestu na tabeli s devet bodova manje od Sarajeva, a upravo će protiv gradskog rivala na svojoj Grbavici igrati prvi meč u slavljeničkoj 2021. godini.