Sport i politika
4

Bivši ministar poljoprivrede u prednosti ispred legendarnog asa u borbi za predsjednika NS Srbije

H. H.
Vidić je vodio veliku bitku s Džekom u danima kada su nastupali za United i City (Foto: EPA-EFE)
Vidić je vodio veliku bitku s Džekom u danima kada su nastupali za United i City (Foto: EPA-EFE)
Fudbalski savez Srbije (FSS) mogao bi konačno da dobije novog predsjednika nakon dvije godine, a prema pisanju tamošnjih medija u borbi za funckiju su nekadašnji nogometaš Nemanja Vidić i Branislav Nedimović, doskorašnji ministar poljoprivrede Srbije.

Izborna sjednica Skupštine FSS za čelnika krovne organizacije srbijanskog nogometazakazana je za 14. mart, a u narednih 15 dana potencijalni kandidati treba da dostave validnu kandidaturu, objavljeno je na sajtu nacionalnog saveza.

FSS je ostao je bez predsjednika krajem marta 2021. godine kada je ostavku podnio Slaviša Kokeza, kadar vladajuće Srpske napredne stranke, osumnjičen da je imao veze sa kriminalnim grupama.

Bilo je to dva dana pred početak kvalifikacija za Mundijal u Kataru, koje je Srbija uspješno završila.

U novembru 2022., neposredno pred početak Svjetskog prvenstva u Kataru, trebalo je da bude izabran Kokezin nasljednik.

Međutim, jedini kandidat, Nenad Bjeković, nekadašnji nogometaš beogradskog Partizana i jugoslovenski reprezentativac, koji je bio na funkciji vršioca dužnosti predsednika FSS, povukao je kandidaturu, jer nije obezbijedio dovoljnu podršku delegata Skupštine.

U medijima se za sada spominju dva imena kao potencijalni kandidati za novog predsjednika FSS: Nemanja Vidić, bivši reprezentativac i igrač Crvene zvezde i engleskog Manchester Uniteda, kao i Branislav Nedimović, doskorašnji ministar poljoprivrede Srbije.

Nijedan od njih za sada mogao zvanično da podnese kandidaturu, jer izborna procedura počinje da teče od danas, ali jasno je da su oni glavni pretendenti.

Delegati Skupštine FSS trebalo bi da 14. marta izaberu novog predsjednika saveza, a navodno je bivši ministar poljoprivrede u prednosti i ima podršku većine delegata Skupštine FSS, između ostalog i dva najveća u Srbiji – Crvene zvezde i Partizana, iako je Vidić bio igrač i kapiten Zvezde, piše danas.rs.