Nogomet
0

Bivši kapiten reprezentacije Japana trenirao sa mladim Mostarcima

Klix.ba
Sportski savez Grada Mostara jučer je u SRC Kantarevac priredio trening za mlade fudbalere iz mostarskih klubova koji je predvodio bivši kapiten reprezentacije Japana Tsuneyasu Miyamoto.

Zajedno sa polaznicima FIFA Master studija, Arijanom Demirović i Alexanderom Staehelin, Japanac je održao pokazni trening za mlade fudbalere u sklopu projekta Fondacije za razvoj i unapređenje sportskih i rekreativnih aktivnosti "Mali most“, čija je namjera SRC Kantarevac pokrenuti sportsku akademiju.

Akademija bi za početak organizovala fudbalsku akademiju za djecu od 7 do 12 godina uz kasniju mogućnost uključivanja i drugih sportova.

Na osnovu ranijeg dogovora sa Japanskom ambasadom u BiH, Grad Mostar će aplicirati za sredstva koja su potrebna za rekonstrukciju SRC Kantarevac. Sastanak je održan i sa gradonačelnikom grada Ljubom Bešlićem. Sastanku je prisustvovao i ambasador Japana u BiH njegova ekselencija Hideo Yamazaki koji je dao punu podršku projektu rekonstrukcije, kao i pokretanju sportske akademije.

Na sastanku su dogovoreni svi detalji u vezi s načinom apliciranja i plana rekonstrukcije SRC Kantarevac. U septembru 2015. godine SRC Kantarevac bi trebao biti spreman ugostiti polaznike sportske akademije.