Vrhovni sud potvrdio
76

Bivši italijanski reprezentativac mora u zatvor zbog iznude mafijaškom metodom

H. H.
Miccoli se još 2013. u suzama izjasnio da nije kriv (Foto: Gazzetta dello Sport)
Miccoli se još 2013. u suzama izjasnio da nije kriv (Foto: Gazzetta dello Sport)
Bivši italijanski reprezentativac Fabrizio Miccoli osuđen je na tri i po godine zatvora zbog utjerivanja dugova uz pomoć mafije, potvrdio je Vrhovni italijanski sud.

Protiv ovog omalenog napadača je još 2013. godine pokrenuta istraga zbog iznude mafijaškom metodom, a njegova meta bio je vlasnik noćnog kluba Paparazzi Andrea Graffagnini. Miccoli je od njega tražio svoj udio nakon što je prodao ovaj noćni klub.

Kako od toga nije bilo ništa i Miccoli nije dobio svoj dio, on je stupio u kontakt sa sinom siclijanskog mafijaša Antonina Lauricelle - Maurom, koji je u njegovo ime tražio 12.000 eura za vođenje distokete.

Miccoli je 2017. godine osuđen na tri i po godine zatvora, ali je uslijedila žalba. Prošle godine sud u Palermui je potvrdio svoju odluku, nakon čega je uslijedila nova apelacija, ali Vhrovni sud je odbio i ovaj bivši napadač Juventusa i Palerma morat će odslužiti svoju kaznu.

Miccoli će zajedno sa svojim advokatima odlučiti gdje će se predati kako bi počeo služiti kaznu.

Bivši talijanski reprezentativac je tokom karijere igrao za Juventus, Fiorentinu, Benficu, Palermo i Lecce, a za reprezentaciju Italije je odigrao 10 utakmica u kojima je postigao dva pogotka.