Nema kraja nedaćama na Tušnju
5

Bivši igrači od Slobode potražuju 160.000 KM

Piše: D. Brkić
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nakon ispadanja iz Premijer lige BiH, tuzlanska Sloboda je u Prvoj ligi Federacije BiH na sredini tablice. Očekivalo se kako će novi vjetrovi zapuhati Tušnjem, ali kako vrijeme odmiče tako je i Slobodin povratak u elitu sve dalji i dalji...

Sloboda je klub sa višemilionskim dugovanjima, a tužbe bivših igrača gotovo svakodnevno pristižu na klupsku adresu. Nedavno je klub tužio bivši centarfor Senad Mujić, koji potražuje oko 3.000 KM, a pošto je dobio sudski spor Sloboda što prije mora pronaći novac ili će u suprotnom biti suspendovana.

No, Mujićeva tužba je tek vrh ledenog brijega. Šta će biti kada sudske sporove dobiju Muamer Zoletić (potražuje 50.000 KM), Tarik Okanović (47.000 KM), Mersed Malkić (35.000 KM) i Samir Jogunčić (25.000 KM).

"Mi novca nemamo. Moramo pronaći ljude koji su potpisivali takve ugovore. Borimo se da konsolidujemo redove, ali nam na naplatu dolaze računi iz minulog perioda", kaže predsjednik UO Mersed Kovačević.

Na sudu je i Vlatko Glavaš, bivši trener, koji potražuje oko 100.000 KM. Očito je kako se agonija u nekada renomiranom klubu nastavlja, a iz Upravnog odbora već su digli sidro Nermin Čoć, vlasnik preduzeća Bony, i Fuad Baraković, vlasnik preduzeća Sprint auto. Bez podrške Općine i Kantona Sloboda neće dobiti bitku za opstanak.