Nije birao riječi
13

Bivši igrač Zrinjskog žestoko o Torcidi, nazvao je navijače drogerašima i siledžijama

N. M.
Tonći Kukoč (Foto: Instagram)
Tonći Kukoč (Foto: Instagram)
U Hrvatskoj se ne stišava bura nakon sinoćnjih nereda na derbiju Hajduka i Dinama na Poljudu, gdje su navijači splitskog kluba utrčali na teren i napravili haos.
Učinili su to nakon poraza Hajduka od najvećeg rivala rezultatom 1:0, a danas se o svemu oglasio "zloćesti dečko hrvatskog nogometa" Tonći Kukoč, igrač koji je tokom svoje karijere nastupao i za mostarski Zrinjski.

Kukoć je žestoko kritikovao navijačku skupinu Torcida, što je nešto što se mnogi ne usude. Nazvao je navijače drogerašima i nasilnicima.

"Ko će platiti nastalu štetu i kazne? Opet Hajduk naravno. Niko nije veći od kluba, ni igrači, ni uprava ni navijači. Ono što se u zadnje vrijeme događa u Splitu, pojedinci misle da su veći od kluba. Govore o velikoj ljubavi i poštovanju prema klubu, a unište pola sjevera i naprave haos na terenu. Bacanjem boca na Baturinu samo ponižavamo sebe i klub. PR služba Hajduka (beskičmenjaci) reagira i na najmanju stvar, ali neće reagirati na pojedince koji misle da su veći od kluba, i koji taj klub teroriziraju godinama", poručio je Kukoč na društvenim mrežama.

Podsjetio je i da je Hajduk u posljednjih petnaestak godina platio više od 2 miliona eura na ime kazni zbog navijača.

"Od 2008. Hajduk je radi pojedinaca platio više od 2 miliona eura kazne. Hajduk nije taoc Livaje, već onih jučer koji su došli na utakmicu samo da naprave haos. Klub vode ljudi koji nemaju ni srca, ni mu*a ni karaktera da im se suprotstave. Strah je vrag. Pravi navijači Hajduka su veći od onoga jučer. Nadrogiranima nije mjesto na stadionima. Imamo najviše pretplatnika, ali smo izgubili kompas u svemu. Jednom na kraj treba stati siledžijama i nasilnicima. Čestitke Dinamu, bio je bolji za dva koplja, nisam bio ljut što smo izgubili 0-1 već sretan što nije bilo 0-5, a to možemo zahvaliti samo ulasku Lučića'', dodao je Kukoč.

Kukoč je inače dijete Hajduka, tokom karijere je igrao za brojne klubove, a za Zrinjski je nastupao u sezonama 2016/17 i 2017/18.

Trenutno je član trećeligaša Segeste iz Siska, a u hrvtskoj je javnosti poznat kao "zloćesti dečko hrvatskog nogometa".