Crepulja tragičar
54

Bivši igrač Sarajeva u Rumuniji postigao tragikomičan autogol, svi se hvatali za glavu

K. H.
Bivši nogometaš FK Sarajevo Ljuban Crepulja postigao je nevjerovatan autogol u susretu 4. kola Prve lige Rumunije u duelu njegove Astre protiv Cluja u kojem su doživjeli poraz rezultatom 2:0.

Crepulja je u prvoj minuti sudijske nadokande postigao pomalo nevjerovatan autogol i umjesto loptu u teren za kraj prvog poluvremena, on je nakon jednog kornera nabio loptu direktno u svoj gol, čime je gostima u najboljem mogućem trenutku po njih donio vodstvo.

Nakon što je postigao autogol, on i njegovi svi saigrači u nevjerici su se uhvatili za glavu.

U drugom poluvremenu Cluj je mirno čuvao stečenu prednost, a onda konačnih 2:0 postavio je Debeljuh u 61. minuti. Crepulja je, unatoč autogolu, na terenu proveo svih 90 minuta.

Crepulja je početkom 2018. godine stigao u Sarajevo i bio je dio ekipe koja je pod vodstvmo Husrefa Musemića osvojila duplu krunu, no Bordo tim na kraju nije produžio ugovor s njim i on je kao slobodan igrač potražio novi klub.

Prije Sarajeva, Crepulja je igrao za Segestu, Hrvatski Dragovoljac, Slaven Belupo, Mechelen i bjeloruski Shakhtyor Soligorsk, a nastupao je i za U-20 reprezentaciju Hrvatske.