Prvi ugovor u ligi
0

Bivši igrač Sarajeva Nermin Crnkić odustao od nogometa, vratio se u SAD i promijenio sport

K. H.
Nermin Crnkić u dresu FK Sarajevo (Foto: F. K./Klix.ba)
Nermin Crnkić u dresu FK Sarajevo (Foto: F. K./Klix.ba)
Bh. nogometaš Nermin Crnkić, nakon godinu dana pauze od nogometa, odlučio je promijeniti sport i pronašao je vrlo zanimljiv naredni angažman i to u Sjedinjenim Američkim Državama gdje će igrati mali nogomet na vještačkoj travi.

Nakon što je napustio Tuzla City za koju je igrao od 2018. do 2021. godine, Crnkić je bio bez angažmana i bez obzira na odlične nogometne kvalitete, nije uspio pronaći odgovarajuću sredinu. Sada je dogovorio saradnju s Rapid Cityjem, članom američkog MLIS-a (Major League Indoor Soccer).

Riječ je o nogometu koji se igra na male golove u dvorani, a koji se za razliku od futsala, igra na travnatoj podlozi.

Prema podacima koje su objavili američki mediji i klub, Crnkić je saradnjom s Rapidom postao prvi igrač sa ugovorom u ovoj ligi. Treba reći i to da se vratio u Sjedinjene Američke Države gdje je proveo dobar dio djetinjstva.

"Provesti mnogo vremena daleko od porodice postaje teško. Uvijek sam želio igrati kod kuće ili biti bliže kući i samo sam sretan što sam mogao potpisati za klub iz svog grada i igrati za njih", rekao je Crnkić pa nastavio:

"Ja sam vrlo napadački nastrojen igrač koji uvijek želi ići na gol i volim igrati jedan na jedan s protivničkim igračima."

Crnkić je u Evropi, pored Bosne i Hercegovine gdje je nosio dresove Sarajeva i Tuzla Cityja, nastupao još i u Češkoj, Slovačkoj, Švedskoj i Njemačkoj.