Na početku evolucije
7

Bivši igrač Porta: Hulk nije imao pojma o nogometu, znao je šutati i ništa drugo

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Raúl Meireles prisjetio se nekih igrača koji su prošli kroz trening kamp Porta, kluba koji je afirmisao veliki broj svjetskih igrača, a posebno zanimljivu izjavu dao je za brazilskog napadača Hulka koji, kako kaže, nije imao pojma o nogometu kada je tek stigao.

Meireles kaže da je u Portu bilo igrača kojima se divio i koji su ostavili jak utisak na njega, ali da je bilo i onih za koje na prvi pogled nije znao šta rade tu.

"Bilo je igrača kojima sam se divio zbog onog što su radili na treninzima, kao što je Lisandro Lopez, ali bilo je i onih koje kada vidiš pomisliš: 'Šta ovaj radi ovdje?'. Bilo je i iznenađenja, kao što je Hulk recimo. Na prvom treningu nije znao ništa, nije imao pojma šta je nogomet. Jedino što je znao je bilo da uzme loptu, okrene se i šutne. Ništa drugo", kazao je Meireles pa nastavio:

"Radamel Falcao je također na početku bio pogubljen, Lucho, Assuncao, Fernando stidljivi, a fantastična evolucija je viđena i kod Pepea i Brune Alvesa, štopera koji su napravili svjetske karijere", istakao je Meireles.

Meireles je u Portu igrao od 2004. do 2010. godine, nakon čega je karijeru nastavio u Liverpoolu, da bi nakon toga igrao za Chelsea i Fenerbahče.