Muke Charlieja Adama
0

Bivši igrač Liverpoola uhapšen nakon što je pijan izazvao saobraćajnu nesreću

D. P.
Drvo koje je Adam oštetio (Foto: Twitter)
Drvo koje je Adam oštetio (Foto: Twitter)
Bivši nogometaš Liverpoola Charlie Adam izazvao je incident u Škotskoj nakon što je pod dejstvom alkohola učestvovao u saobraćajnoj nesreći.

Adam, koji trenutno nastupa u svojoj rodnoj Škotskoj u dresu Dundeeja čiji je kapiten, u ponedjeljak oko 4:25 po noći izazvao je saobraćajnu nesreću koja je rezultirala njegovim hapšenjem.

Iskusni vezista je u alkoholiziranom stanju vozio Broughty Ferry cestom i tu se zapucao u drvo. Adam je oštetio drvo, a fotografije su se brzo proširile internetom.

Srećom, kapiten Dundeeja nije nikoga povrijedio, ali je i na svom automobilu pričinio veliku materijalnu štetu pošto je na mjestu događaja pronađeno nekoliko dijelova.

Mještani su poručili da je žestok udes prekinuo mir u tom kraju Škotske, ali da su vidjeli tek ujutro šta se dogodilo. S druge strane, policija je uhapsila Adama i predala slučaj državnom tužitelju.

Adam (36) je, podsjetimo, jedan od najboljih škotskih nogometaša posljednje decenije. Više od osam godina nosio je dres reprezentacije, a dubok trag u Premiershipu ostavio je igrajući za Liverpool, Stoke i Blackpool.