Nikad nije kasno
10

Bivši igrač Intera se drogirao i tukao roditelje, sada uplakan moli za oproštaj

H. H.
Fotografija uplakanog Fredyja Guarina (Foto: Instagram)
Fotografija uplakanog Fredyja Guarina (Foto: Instagram)
Bivši veznjak Intera Fredy Guarin (36) oglasio se na društvenim mrežama emotivnom porukom u kojoj je poručio da se kaje za sve svoje greške iz prošlosti, uključujući tučnjavu s reoditeljima.
On je prošle godine pod utjecajem droge i alkohola napao roditelje i fizički se sukobio s njima, nakon čega je uhapšen.

Guarin je imao mnogo problema s disciplinom tokom karijere, a u poznim igračkim godinama stvari su se potpuno otele kontroli i često je bio pod utjecajem opojnih sredstava.

"Pozdrav svima, danas želim da vam pokažem svima kakav sam, otvorenog srca i bez namjere s ovim da stičem nove pratioce i da me žalite. Radim ovo s namjerom da pomognem barem jednoj osobi. Moj život se u potpunosti promijenio. Suze koje vidite na fotografiji su od čovjeka punog poroka, grešaka, grijeha i puno nekih drugih stvari. Ljudi moji, vrijeme je da otvorimo vrata Bogu i da nas on vodi pravim putem. Bog mi je već oprostio i ja sebi opraštam. Ako se neko ne slaže s ovom porukom, razumijem ga. Nemojte prestati da sanjate, neka opraštanja budu s ljubavlju i od strane Boga. Bog vas blagoslovio danas i ohrabrio vas. Nikada nije kasno", napisao je Guarin uz fotografiju na kojoj je prikazano kako plače.

Guarin koji je posljednji angažman imao u kolumbijskom Milionariosu u karijeri je igrao i za Boca Juniors, Saint-Etienne, Porto, Inter, Shanghai Shenhua i Vasco De Gamu.

Za reprezentaciju Kolumbije upisao je 57 nastupa i postigao je četiri gola.