Dijete kluba
29

Bivši igrač Barcelone sanja povratak: Sve ću ostaviti ako me pozovu da se vratim

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Španski nogometaš Pedro rekao je da se želi vratiti u Barcelonu ukoliko ta mogućnost bude otvorena na kraju sezone te je otkrio da je tokom ljeta bio jako blizu povratka u klub u kojem je debitovao kao profesionalni nogometaš.

Pedro je rekao da će "sve ostaviti" ukoliko ga Barcelona pozove da se vrati u klub, a dodao je da ne zna šta će se s njim desiti do kraja ove sezone kao odgovor na pitanje da li će otići na posudbu u West Ham.

"Ako me Barcelona pozove da se vratim u klub, sve ću ostaviti. Kada smo u predsezoni igrali protiv Barcelone postojala je mogućnost da se vratim, pričao sam s trenerom i vidio priliku, ali su se vrata brzo zatvorila. U ovom trenutku ne znam šta će se desiti sa mnom, imam ugovor sa Chelseajom do kraja sezone i jedino što znam je da se želim zabavljati igrajući nogomet", kazao je Pedro.

Pedro je dijete Barcelone i u ovom klubu je boravio od 2004. do 2015. godine, kada je u transferu vrijednom 26 miliona eura napustio Nou Camp i pojačao Chelsea.

U dresu Barcelone je osvojio pet titula prvaka Španije, tri puta je bio prvak Evrope, dok je u Chelseaju osvojio jednu titulu prvaka Engleske i Evropsku ligu.

Za katalonski klub odigrao je 204 meča u kojima je postigao 58 pogodaka, a u dresu Chelseaja 28 puta se upisao u listu strijelaca.