Nevjerovatan preokret
3

Bivši Haalandov saigrač: Bio je nizak i loš, razbolio se i počeo igrati kao životinja

K. H.
Erling Haaland (Foto: EPA-EFE)
Erling Haaland (Foto: EPA-EFE)
Norveški napadač Erling Haaland danas je jedan od najtraženijih igrača u Evropi, a prije samo dvije godine desio mu se ključni trenutak u karijeri koji je u potpunosti promijenio njegov život, ali i način igranja.

Njegov bivši saigrač Ruben Gabrielsen u intervju za francuske medije prisjetio se kako je Haaland izgledao kada je tek došao u Molde i kako nije ni slustio u kakvog će se igrača pretvoriti.

"Kada je Haaland 2017. godine došao u naš klub bio je nizak i iskreno, nije bio dobar. Pomislio sam: 'Dobro, možda će moći igrati u Norveškoj'. Zatim se razbolio i povrijedio u istom trenutku i nisam ga vidio dugo vremena, a kada se vratio u klub, bio je ogroman. Bio je kao životinja i ubijao je sve na treningu", ispričao je Gabrielsen.

Nakon toga, on je otkrio da je to zapravio bio ključni trenutak u karijeri ovog danas sjajnog napadača.

"Svi su se smijali i pitali 'ko je ovaj čovjek', a od tog trenutka je počeo njegov uzlet", prisjetio se Gabrielsen.

Menadžer Erlinga Haalanda Mino Raiola ranije je otkrio kako je ovaj Norvežanin imao ponude čak 12 klubova i da je na kraju lično odlučio karijeru nastaviti u Njemačkoj. Salzburg je dobio samo 20 miliona eura koliko je iznosila otkupna klauzula Norvežanina, a Haalandov menadžer Mino Raiola je dobio 15, odnosno njegov otac Alf-Inge 10 miliona eura.