Ogroman pritisak
13

Bivši engleski sudija: Kolega Oliver je morao preseliti porodicu nakon penala u Madridu

K. H.
Mark Clattenburg (Foto: EPA-EFE)
Mark Clattenburg (Foto: EPA-EFE)
Bivši engleski nogometni sudija Mark Clattenburg otkriva da je trenutno najbolje rangirani arbitar u Engleskoj Michael Oliver morao preseliti svoju porodicu zbog stalnih prijetnji koje je dobijao nakon meča Real Madrida i Juventusa 2018. godine.

Oliver je tada duboko u sudijskoj nadoknadi dosudio penal za Real Madrid kojim je Kraljevski klub osigurao prolazak u polufinale, iako je Juventus na Santiago Bernabeu stadionu uspio nadoknaditi deficit od 3:0 iz prvog meča.

Upravo o tome govorio je Clattenburg rekavši kako se sudijama očigledno ne smije dogoditi u nekom trenutku moraju presuditi na jednu stranu.

"Sudije su ljudi. U žaru trenutka, greška se može desiti... Osjetio sam to na svojoj koži, ali postoji linija i nažalost se ta linija najviše prelazi na društvenim mrežama. Michael Oliver je morao preseliti čitavu svoju porodicu iz doma u kojem živi nakon utakmice u kojoj je Real Madrid izbacio Juventus iz Lige prvaka", otkrio je Clattenburg i dodao:

"To je pogrešno, jako pogrešno... Sve dok se društvene mreže ne pobrinu oko toga, zlostavljanje koje je pretrio Mike neće prestati."

Clattenburg se nedavno vratio u englesku javnost nakon što je za trenera Liverpoola Jurgena Kloppa rekao da "igra igrice" kao Sir Alex Ferguson te da uoči velikih utakmica pokušava staviti pritisak na sudije.