Oženjen Ukrajinkom
71

Bivši Džekin trener zarobljen u Kijevu: Nemoguće je otići odavde, aerodromi su uništeni

H. H.
Fonseca je jedno vrijeme sarađivao s Džekom u Romi (Foto: EPA-EFE)
Fonseca je jedno vrijeme sarađivao s Džekom u Romi (Foto: EPA-EFE)
Paulo Fonseca, portugalski trener koji je nekoliko godina vodio Šahtar Donjeck, zarobljen je u hotelu u Kijevu nakon izbijanja sukoba između Rusije i Ukrajine.

Bivši trener našeg Edina Džeke, s kojim je sarađivao u Romi, oženjen je Ukrajinkom, a u izjavi za Jornal de Noticias ispričao je svoju komplikovanu situaciju.

"Probudio sam se u pet ujutro s pet eksplozija zaredom. Imao sam rezervisan let za danas, ali sada je nemoguće izaći odavde, jer su aerodromi uništeni, a zračni prostor zatvoren", kaže Fonseca.

Fonseca je svjedočio haosu u Ukrajini nakon invazije i napada ruskih trupa.

"U ovom trenutku možete napustiti Kijev samo kopnenim putem i svi pokušavaju pobjeći u Lavov, grad u blizini Poljske. Ceste su potpuno paralizirane, jer je nemoguće prolaziti s toliko automobila. Redovi su ogromni. Također, nema više benzina. Jedino što možemo učiniti je moliti se da bomba ne padne na nas. Iskreno, ne znam kako ću izaći odavde", objašnjava Portugalac.

Portugalski trener zatvoren je u istom hotelu u kojem su odsjeli igrači Šahtara.

"Ovo je najgori dan u mom životu. Sada samo moramo čekati i imati sreće. Sretno, da izađemo iz Ukrajine i ostavimo rat iza sebe", kazao je sa strahom.