Riječi koje bole
12

Bivši direktor u PSG-u sasuo istinu u lice Mbappeu: Napusti klub, nije važno gdje, samo idi

K. H.
Kylian Mbappe i Leonardo
Kylian Mbappe i Leonardo
Bivši sportski direktor PSG-a Leonardo kaže da bi za Kyliana Mbappea, ali i za ovaj klub bilo najbolje da francuski napadač napusti Pariz i karijeru nastavi u nekoj drugoj sredini.

Leonardo je rekao da se Mbappe posljednjih godina pokazao kao odličan strijelac, ali da nije riječ o igraču koji "kreira igru" i da nema karakteristike lidera, što je posebno upečatljivo na njegovom ponašanju posljednjih godina.

"Kada pogledate njegovo ponašanje tokom posljednje dvije godine, jasno je da on još uvijek nije sposoban biti vođa tima. On je sjajan igrač, ali nije vođa. Odličan je strijelac, ali nije kreativan, pa je teško graditi tim oko Mbappea", rekao je Leonardo pa nastavio:

"Mislim da je došlo vrijeme da napusti Pariz, za njegovo, ali i za dobro PSG-a. Nije važno ni gdje će otići, samo je bitno da ode. PSG je postojao prije Mbappea, a postojat će i poslije njego. On je u PSG-u već šest godina, a u tom periodu je čak pet drugih klubova osvajalo Ligu prvaka."

Mbappe je član PSG-a od ljeta 2017. godine, a za ovaj tim je ukupno odigrao 260 mečeva i postigao 212 pogodaka.

Spominje se da bi klub mogao napustiti za cijenu od 150 miliona eura, no jasno je da će se veoma teško platiti taj iznos, s obzirom na to da ima još samo godinu ugovora s ovim francuskim timom.

Već godinama se priča da će Mbappe karijeru nastaviti u Realu, ali je izvjesno da bi Kraljevski klub radije sačekao i doveo ga kao slobodnog igrača. U posljednje vrijeme se spominje i odlazak u Liverpool, no to je jako teško očekivati jer Redsi ne igraju Ligu prvaka.