Zbog namještanja rezultata
0

Bivši direktor Juventusa osuđen na tri godine zatvora

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Antonio Giraudo, bivši izvršni direktor Juventusa, osuđen je na tri godine zatvora na kaznenom sudu u Napoliju zbog sudjelovanja u Calciopoli skandalu iz 2006. godine.

Giraudo je jedan od prvih optuženih uglednika kojima je održano suđenje zbog umješanosti u aferu namještanja rezultata u talijanskoj Serie A, a budući mu je odmah po optužbi zabranjen bilo kakav rad vezan uz nogomet od strane sportskog tribunala, izabrao je ubrzano suđenje.

Međutim, prema pisanju italijanskih medija moglo bi se dogoditi da Giraudo zapravo ne odsluži zatvorsku kaznu zbog nekriminalne prošlosti prije 2006. godine i brojnih žalbi koje će uslijediti.

Slične optužbe kao i Girauda, za sportske malverzacije i urotu, te povezanost s kriminalnim miljeom, u Napulju čekaju i druga dva Juventusova direktora Luciana Moggija i Roberta Bettegu.

Suci umješani u skandal Tiziano Pieri i Paolo Dondarini osuđeni su na 28 mjeseci zatvorske kazne, dok je Tulio Lanese, bivši šef Udruge sudaca u Italiji, osuđen na dvogodišnju zatvorsku kaznu.