Uz pomoć sponzora
70

Bivši član Real Madrida postao prvi nogometaš kupljen bitcoinima

H. H.
Internacional je poželio dobrodošlicu iskusnom napadaču (Foto:Screenshot)
Internacional je poželio dobrodošlicu iskusnom napadaču (Foto:Screenshot)
David Barral, bivši član Real Madrida B i Levantea, postao je prvi igrač koji je ikada kupljen koristeći kriptovalute.

Ovaj 37-godišnjak ove je sedmice službeno potpisao ugovor za DUX Internacional de Madrid iz Segunde B (španska treća liga), u transferu koji je u potpunosti finansiran bitcoinima - digitalnom ili virtualnom valutom koja se koristi za olakšavanje trenutnih plaćanja.

DUX Internacional de Madrid, klub u vlasništvu nogometaša Borje Iglesiasa i Thibauta Courtoisa, još nije objavio ukupnu vrijednost transfera, ali navedeno je da je dolazak Barrala omogućio sponzor španskog kluba - Criptan.

U postu na društvenim mrežama Internacional je poželio dobrodošlicu iskusnom napadaču, zahvalivši se sponzoru na realizaciji transfera.

"David Barral je novi igrač DUX Internacional de Madrida. Dobrodošao u vječni klub! Postao je i prvi transfer u historiji plaćen kriptovalutom. Hvala Criptanu, našem novom sponzoru, što nam je to omogućio", navodi se u objavi.

Barral je inače upisao više od 50 nastupa za rezervnu ekipu Real Madrida, a u karijeri je igrao i za Sporting Gijon, Levante, Granadu, APOEL, Cadiz i Racing Santander.