"To je normalno"
0

Bivši brazilski reprezentativac priznao da je biseksualac: Bio sam s muškarcima i ženama

H. H.
Richarlyson iz igračkih dana u dresu Sao Paola (Foto: EPA-EFE)
Richarlyson iz igračkih dana u dresu Sao Paola (Foto: EPA-EFE)
Sa 39 godina bivši brazilski nogometaš Richarlyson ostvario je ono što nije mogao u svojim najboljim godinama kao nogometaš. Konačno je izrazio svoju seksualnost bez straha, priznavši da je biseksualac.

U svijetu sporta, a posebno u nogometu, igrači su se oduvijek bojali objaviti svoje seksualnu opredjeljenje iz straha da bi to moglo utjecati na njihovu karijeru.

Richarlyson je u podcastu "Nos Armários dos Vestiários" otvoreno priznao svoju seksualnost.

"Cijeli život su me pitali jesam li gay. Bio sam u vezi s muškarcima i također sam bo u vezi sa ženama. Ja sam biseksualac", kazao je nekadašnji nogometaš, dodavši:

"Ja sam normalan, imam potrebe i želje. Izlazio sam s muškarcima, izlazio sam sa ženama, pa šta?", rekao je Richarlyson, koji je svojevoljno odlučio priznati svoju seksualnost kako bi "vidio hoće li se stvari stvarno promijeniti u društvu, jer Brazil je zemlja koja ubija najviše homoseksualaca."

Osvajač tri brazilska prvenstva, Svjetskog klupskog prvenstva i Copa Libertadoresa još ranije je pretrpio uznemiravanja zbog svoje seksualnosti.

Bivši trener Palmeirasa, José Cyrillo Júnior, javno je 2007. godine izjavio da je Brazilac gay. Također, Richarlyson nije naišao na podršku svoje porodice, osim majke.

"Sa svojom sam mamom otvoreno razgovarao o svojoj seksualnosti. Moj otac i moj brat saznat će iz podcasta", objasnio je Richarlyson koji je u dresu reprezentacije Brazila upisao dva nastupa.