Težak život
2

Bivši as Liverpoola očajnički želi napustiti Saudijsku Arabiju, spreman je žrtvovati milione eura

H. H.
Jordan Henderson i Sadio Mane (Foto: Twiiter)
Jordan Henderson i Sadio Mane (Foto: Twiiter)
Jordan Henderson se pridružio Al-Ettifaqu iz Liverpoola u julu 2023. godine za 14 miliona eura, ali sada po svaku cijenu želi napustiti Saudijsku Arabiju.

Naime, kako piše Daily Mail, nekadašnji kapiten Redsa ne uspijeva da se prilagodi životu u Saudijskoj Arabiji i ozbiljno će razmotriti sve ponude koje klub dobije za njega.

To bi ga koštalo milione eura bonusa i izgubljenih plata, ali čini se da je odluku već donio i da je samo pitanje vremena kada će se vratiti u Evropu.

Pored prilagođavanja drugačijem načinu života, 33-godišnjak je priznao da se borio i s vrućinom i vlažnošću uslova za igru, a i slaba posjeta na stadionu Al Ettifaqa svakako je daleko od onoga na što je navikao, uprkos činjenici da sedmično zarađuje oko 800.000 eura.

"Njegovo nezadovoljstvo je takvo da bi razmislio o značajnom smanjenju plate i otpisu miliona eura ako dobije primamljivu ponudu iz Premier lige", navodi Daily Mail.

Također, budućnost menadžera Stevena Gerrarda u Al-Ettifaqu je pod znakom pitanja nakon serije slabih rezultata, a šampionat u Saudijskoj Arabiji se nastavlja tek sredinom sljedećeg mjeseca.