Maskirani muškarci
27

Bivšem igraču Uniteda zaprijetili da će mu slomiti noge nakon što je dobio milionsku tužbu

H. H.
Andrei Kanchelskis u društvu Sir Alex Fergusona (Foto: Instagram)
Andrei Kanchelskis u društvu Sir Alex Fergusona (Foto: Instagram)
Bivši nogometaš Manchester Uniteda i nekadašnji reprezentativac Rusije Andrei Kanchelskis traži pokretanje kaznenog postupka zbog prijetnji koje je dobio, uključujući "lomljenje nogu" zbog isplate tužbe koju je dobio protiv bivšeg kluba.

Nakon što je zbog neisplaćenih plata tužio uzbekistanskog superligaša Navbahor Namangan, u kojem je radio kao trener, u augustu ove godine FIFA je obvezala njegove bivše poslodavce da isplate oko 1,6 miliona eura s kamatama.

Ipak, priča je dobila naknadi obrat, nakon što su trojica nepoznatih muškaraca s maskama za lice prišli Kanchelskisu u jednom moskovskom kafiću i ponudili su mu da mu isplate 60.000 eura na osnovu njegovih potraživanja od bivšeg kluba.

Kada je bivši krilni igrač to odbio, rekli su mu da će mu slomiti noge.

U razgovoru za Sport24.ru, Kanchelskis je potvrdio da je primio prijetnje i podnio je policijsku prijavu, a obratit će se UEFA-i i FIFA-i.

"Sve prijetnje bit će proslijeđene FIFA-i i UEFA-i. Ovu stvar sada treba shvatiti ozbiljno. Mislim da će uskoro biti više informacija. Želim da se ti ljudi pronađu i da se postupi protiv njih u skladu sa zakonom", kazao je Rus, dodavši:

"Prvi put se susrećem s ovakvom situacijom. Ne znam zašto sam dobio prijetnje. Sve smo radili legalno. Mislio sam da živimo u civiliziranom svijetu, gdje se stvari ne rješavaju tako. Iskreno, ne mogu razumjeti gdje sam pogriješio. Nakon ovog razgovora više me nisu tražili. Bila je to vrlo neugodna situacija. Je li bilo straha? Naravno. Ali zašto sad da bježimo iz svog doma? Živimo i radimo normalno, sve po planu. Obratit ćemo se agencijama za provođenje zakona", kazao je Kanchelskis.

Nekadašnji 52-godišnji nogometaš u karijeri je između ostalih igrao za Dynamo Kijev, Šahtar Donjeck, Manchester United, Everton, Glasgow Rangers, Fiorentinu i Manchester City.

Svakako, najdublji trag je ostavio na Old Traffordu gdje je osvojio dvije titule i Jedan FA kup. Navijači su ga 1995. godine izabrali i za najboljeg igrača Manchester Uniteda u toj sezoni.