Nogomet
0

Bivše sudije: Fergusona treba kazniti

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Prema pisanju londonskog tabloida The Suna bivši premierligaške sudije smatraju da bi menadžera Manchester Uniteda Sir Alexa Fergusona trebalo kazniti zbog uvreda na račun njihovog aktivnog kolege.

Podsjetimo, Ferguson je nakon subotnjeg prvenstvenog remija (2-2) sa Sunderlandom na Old Traffordu izjavio da je sudija utakmice fizički nespreman. Riječ je 49-godišnjem arbitru Alanu Wileyju, a zbog prirode izjave protiv Fergusona je iz Engleskog nogometnog saveza (FA) pokrenut istražni postupak.

  • Evropske sudije su spremne poput rotvajlera. I mi imamo neke koji ispunjavaju standarde. Wiley nije jedan od takvih – bjesnio je nakon dvoboja Ferguson.

  • Alexovi komentari su smiješni jer je Alan jedan od najspremnijih sudija u Engleskoj. Nevjerojatno je da je od svih sudija Alex izabrao baš krivog za kritikovanje. To je komentar koji nema uporište – rekao je bivši premierligaški sudija Dermont Gallagher.

S njim se složio i još jedan bivši sudija Keith Cooper.

  • Alan ne izgleda snažno kao drvosječa, ali ima snage. Mislim da Alex nije smio reći ono što je rekao i također mislim da je Alan dobro sudio – dodao je Cooper.