Nakon 10 godina istrage
23

Bivša supruga legendarnog italijanskog igrača osuđena na 7 godina zatvora zbog otmice i iznude

H. H.
Tamara Pisnoli i Daniele De Rossi na vjenčanju (Foto: Twitter)
Tamara Pisnoli i Daniele De Rossi na vjenčanju (Foto: Twitter)
Tamara Pisnoli, 39-godišnja bivša supruga legendarnog italijanskog nogometaša Danielea De Rossija, osuđena je na sedam godina i dva mjeseca zatvora zbog pljačke, otmice, ranjavanja i pokušaja iznude.

S njom su osuđeni i Francesco Camilletti i Francesco Milano. Presuda suda u Rimu stigla je nakon više od deset godina istrage.

Događaji zbog kojih je De Rosijeva bivša supruga osuđena datiraju iz 2013. godine. U to vrijeme, bivši nogometaš Rome već se razveo i bio je zaručen za svoju sadašnju suprugu Saru Felberbaum.

Tamara Pisnoli je zajedno sa drugim ljudima uložila u kupovinu licence za fotonaponski sistem, sa kompanijom biznismena Antonela Iefija.

Investicija je bila vrijedna 80.000 eura, ali je Pinsoli kasnije odlučila da napusti posao tražeći povrat novca i to gotovo duplo više od uloženog - 150.000 eura.

Iefi nije imao namjeru da plati Tamari Pisnoli tu sumu, pa je napadnut i odveden u njen stan. U tom trenutku Pisnoli mu je prijetila govoreći mu da joj malo treba da ubije nekoga za 10.000 eura, da bi ga potom pretukla uz pomoć još jednog lica.

Iefi je ranjen nožem, odveden na drugo mjesto i ostavljen na ulici.

Nakon što je pušten, Ieffi je prijavio slučaj policiji, što je dovelo do istrage protiv De Rossijeve bivše i još tri osobe.

Verzija Tamare Pisnoli je potpuno drugačija, jer ona tvrdi da je ona ta koja je prevarena, a da se u tom periodu družila s pogrešnim osobama.

Pisnoli tvrdi da nije otela Ieffija, već da ga je pozvala u svoju kuću da pronađu rješenje i da nikome nije rekla da ga pretuče. Najavila je i žalbu, te se nada da će slučaj do kraja rasvjetliti.

Vezani članci