Luca Toni
0

"Bit ću igrač Rome od 2. januara"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Talijanski 32-godišnji Bayernov napadač Luca Toni praktično je sam otkrio da će početkom januarskog prelaznog roka postati Romin igrač.

Priča nije nova i vrti se još od trenutka kada je Bayernov trener Louis van Gaal obznanio da više ne računa na Tonija, a talijanskom nogometašu je poručio da može početi pakovati kofere i tražiti novu sredinu.

Toni je, dakako, dovoljno kvalitetan napadač i samoreklama mu nije bila potrebna, a nekoliko klubova spominjalo se kao moguće destinacije za nastavak karijere. Talijanski sportski dnevnik La Gazzetta dello Sport je pred Božić objavio da je saradnja između Tonija i Rome već dogovorena, da bi Tonijev menadžer vrlo brzo nakon toga demantovao tu priču.

Trener "vučice" Claudio Ranieri nedavno je priznao da je njegov klub u potrazi za napadačem, ali se nije očitovao o imenima. No, Toni je za radio Centro Suono Sport izjavio:

"Doista sam željan sljedećih šest mjeseci provesti u Romi. Jako sam motivisan, želim baš takav razvoj situacije, koji će se i dogoditi. Više sam nego uvjeren da ću već 2. januara biti igrač Rome!"