Carlos Queiroz
0

'Bit ćemo odgovorni prema Ronaldu'

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U subotu će u Lisabonu nogometne reprezentacije Portugala i Bosne i Hercegovine odigrati prvu od dvije dokvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo naredne godine.

Uzvrat će uslijediti u srijedu (18. novembra) u Zenici, a trenutno je glavno pitanje hoće li u tim ogledima nastupiti i službeno još uvijek najbolji svjetski nogometaš Cristiano Ronaldo.

Iako se u jednom trenutku činio izgubljenim za te oglede, zbog aktualne ozljede gležnja desne noge, ali i zbog pritiska njegovog kluba madridskog Reala da mogućim nastupima riskira daleko veću pauzu od nogometa, u utorak je Cristiano Ronaldo ipak krenuo prema Portugalu, gdje će se staviti na raspolaganje tamošnjoj liječničkoj ekipi.

"Shvatam Real Madrid i njihovu brigu za igrača, no nije mi jasno da sumnjaju u nas. Moglo se osjetiti da sebe stavljaju ispred svega, a u ovom kontekstu klupski interesi ne smiju biti na prvom mjestu. Na prvom mjestu je Cristiano Ronaldo i naravno da ćemo ga tretirati kakva bude situacija, odgovorno i ozbiljno", rekao je izbornik Portugala Carlos Queiroz, koji je tokom karijere radio i kao trener madridskog kluba.

"Stavio sam ga na popis igrača, jer još uvijek mislim da može pomoći. Dakako, posljednju riječ će dati liječnici i ako ne bude mogao igrati, Cristiano Ronaldo neće igrati. Definitivno ga nećemo gurati u igru, ako ne može normalno odraditi utakmicu. No, Real ga isto tako nije smio zadržati samo za sebe i odbijati time reprezentaciju ", završio je Queiroz.

Tokom utorka poslijepodne ili večeri se očekuje dolazak Cristiana Ronalda u Portugal.