Nogomet
7

Bistrivoda: Usmjerit ćemo sve snage na Kup BiH; Trbić: Želimo ići do kraja

Piše: D. B.
Voljom danas obavljenog žrijeba je odlučeno da će u polufinalu Kupa BiH igrati Sarajevo i Mladost DK, a predstavnici oba kluba imaju velika očekivanja.

Mladost DK će biti gost u prvoj utakmici, a potom će revanš igrati na svom terenu, što direktor Enes Bistrivoda smatra prednošću u ovom duelu.

"Mi smo očekivali Sarajevo ili Željezničar, dobili smo Sarajevo i čekaju nas dvije utakmice i pokušat ćemo napraviti novu historiju kluba, ući u finale kroz ove dvije utakmice. Smatram da je prednost to što je revanš na našem terenu. Usmjerit ćemo sve snage na Kup BiH, zadovoljni smo žrijebom", izjavio je Bistrivoda.

Tarik Trbić
Tarik Trbić

Predstavnik FK Sarajevo na ovom žrijebu bio je oficir za odnose s javnošću Tarik Trbić. Pokazao je respekt prema protivniku, ali i istakao jasne ciljeve Bordo ekipe.

"Zadovoljni smo ishodom žrijeba. U žrijeb smo ušli s pozitivnom statistikom protiv svih učesnika polufinala, tako da su očekivanja velika. Želimo ići do kraja i nadamo se dobrim nastupima naše ekipe u dvije utakmice. Respektujemo Mladost, koja ja na Koševu u jesenjem dijelu prvenstva pokazala jako dobru igru", rekao je Trbić.

Prva utakmica se igra 12. aprila na Koševu, a druga 19. aprila u Doboju kod Kaknja.