Nogomet
0

Birmingham odustao od dovođenja Keanea

Totalsport
Robbie Keane (Foto: AP)
Robbie Keane (Foto: AP)
Robbie Keane, 30-godišnji irski nogometaš i član londonskog Tottenhama, bio je na "sigurnom" putu prema promjeni u karijeri, odnosno, prema Birminghamu.

Naime, danima se pisalo o zanimanju Birminghama za irskog nogometaša, a u jednom se trenutku činilo da je transfer pred realizacijom. Ipak, pregovori između dva kluba su tada zapeli, ali je ubrzo pronađen kompromis. Birmingham je trebao londonskom klubu platiti šest miliona funti i to četiri miliona odmah, a još dva naknadno i na takav scenarij su pristale obje strane.

No, početkom ove sedmice je priča zaključena, a po njoj je Birmingham odustao od dovođenja Keanea. Dogovorili su tako trener Alex McLeish i čelnici kluba.

"Keane je genijalan nogometaš, to nitko ne može osporiti. No, odustali smo i zbog njegove cijene, ali i godina. Gledamo i na budućnost, pa ćemo se stoga okrenuti mlađim i jednako potentnim igračima", rekao je vlasnik Birminghama Peter Pannu.

Keane već duže vrijeme ne dobija pravu priliku na White Hart Laneu zbog čega je lani drugu polovicu sezone proveo na posudbi u Celticu. Ove je sezone, pak, Keane odigrao tek sedam prvenstvenih ogleda, bez postignutog pogotka.